Už v noci začne liať. Zajtra sa výrazne ochladí

Už v noci začne liať. Zajtra sa výrazne ochladí
Ľubomír Franko

Počas dnešného večera a v noci na zajtra začne počasie ovplyvňovať zvlnený studený front. Na mnohých miestach sa rozprší a zároveň sa aj výraznejšie ochladí.

V prvej polovici nasledujúcej noci sa od západu dostane na naše územie studený front, ktorý sa bude vlniť. V prvej polovici noci na sobotu začne pršať najmä na západe, do rána sa rozprší už aj na strednom Slovensku, pričom od západu budú zrážky postupne ustávať.

Počas dňa očakávame najmä na strednom a východnom Slovensku občasný dážď alebo dážď, ojedinele sa vyskytnú aj búrky. Celkovo by za sobotu malo v oblasti západného Slovenska spadnúť do 10 mm zrážok, stred a východ môžu obdržať miestami 10 až 40 mm (vyššia pravdepodobnosť na zrážky je na strednom Slovensku).

Výraznejšie sa ochladí

Okrem zrážok nás zajtra čaká aj výraznejšie ochladenie. Teploty pôjdu výrazne nadol a zatiaľ čo dnes by mali dosahovať +22 až +29 °C, zajtra by to malo byť od +13 do +19 °C, na krajnom východe by malo byť ešte do +24 °C. 


Na západnom a strednom Slovensku sa ochladí za deň o viac ako 10 °C

Zrážky očakávame aj počas nedele, kedy by mali byť najvýdatnejšie na východe Slovenska. O nich budeme informovať neskôr, keď bude situácia jasnejšia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd