VIDEO: V Londýne dnes lietadlo bojovalo s búrkou Dennis

VIDEO: V Londýne dnes lietadlo bojovalo s búrkou Dennis
Heathrow Terminal 1 Peter Minárik

Britské ostrovy sužuje víchrica Dennis, ktorá dnes poriadne potrápila pilotov lietadiel. Na londýnskom letisku Heathrow jedno z lietadiel takmer skončilo mimo dráhy.

Búrka Dennis dnes od skorého rána zamestnáva hasičov aj armádu po celých Britských ostrovoch, pričom najhoršia situácia je vo Walese, ktorý sužujú rozsiahle povodne.

Hladiny riek sa však dvíhajú v celom kráľovstve a vyliatie riek hrozí na viac ako 500 miestach.

Okrem výdatných zrážok však Britské ostrovy trápi aj silný vietor, ktorý prináša nárazy vetra s rýchlosťou cez 100 km/h.

S vetrom dnes bojovali aj piloti na letisku Heathrow, kde pristátie komplikoval silný bočný vietor, pričom jedno lietadlo to zvládlo len veľmi ťažko.

Lietadlo A380 spoločnosti Etihad bojovalo so silným bočným vetrom, ktorý sa snažil lietadlo vytlačiť mimo dráhy.

Ako vidieť v posledných sekundách, tak lietadlo sa na okamih ocitlo mimo pristávacej dráhy, ale skúsená posádka dostala lietadla zasa na pristávaciu dráhu. 

Silný vietor by mal Britské ostrovy trápiť aj počas dnešnej noci. Upokojenie situácie sa očakáva počas zajtrajšieho rána.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd