Víkend bude mimoriadne mrazivý. Teploty budú klesať k -20 °C

Peter Minárik

Po jarnom počasí, ktoré ovplyvňovali naše územie počas uplynulých dní, nás čaká mrazivý a zimný víkend. Teploty budú klesať poriadne nízko.

Naše územie čaká veľmi studený víkend. Po jarnom počasí, pri ktorom sa začala príroda zobúdzať a objavili sa aj snežienky sa citeľne ochladí.

Počas noci budú teploty klesať v najchladnejších lokalitách k -20 °C a cez deň vystúpia maximálne denné teploty len v najteplejších oblastiach Slovenska nad nulu. 

Vyleje sa nad nás jazyk studeného vzduchu

Príčinu ochladenia treba hľadať v tlakovej výši, ktorá aktuálne na naše územie prináša stabilné počasie. Po okraji tejto tlakovej výše k nám preniká poriadne studený vzduch od severovýchodu.

Jazyk studeného vzduchu bude naše územie ovplyvňovať len počas víkendu a na začiatku budúceho týždňa sa začne opäť otepľovať.

V noci až k -20 °C

Nasledujúce dve noci a rána budú na našom území veľmi chladné a na väčšine územia nás čakajú holomrazy, nakoľko snehová pokrývka sa v uplynulých dňoch roztopila na viacerých miestach.

Teploty budú na celom našom území klesať pod bod mrazu na -3 až -10 °C, no v dolinách a v kotlinách bude až do -15 °C. V oblastiach na severe, kde sa nachádza ako taká snehová pokrývka však môže byť ešte chladnejšie a teploty môžu poklesnúť až k -20 °C.

Cez deň opäť chladno

Výrazne teplejšie nebude ani počas dňa a predovšetkým v sobotu bude veľmi chladno. Na väčšine nášho územia sa maximálne denné teploty budú udržiavať pod bodom mrazu. Nad nulu pôjdu teploty najmä na západe a na juhu.

V nedeľu by už malo byť o čosi teplejšie a maximálne denné teploty by sa mohli vyšplhať na 0 až +4 °C, no najmä na severe a na strednom Slovensku sa budú teploty naďalej udržovať slabo pod nulou.

V pondelok sa však nad naše územie dostane teplejší vzduch a jarné počasie sa opäť vráti. Pri slnečnom počasí budú teploty na našom území stúpať až nad +10 °C. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd