Víkend prinesie vysoké teploty, ale aj búrky

Peter Minárik
Nadchádzajúci víkend bude veľmi príjemný. Prinesie totiž veľa slnečných lúčov a ,,tridsiatky,,. Schladiť však môžu aj búrky.
Počasie v priebehu soboty bude pod vplyvom oblasti vyššieho tlaku. Na našom území tak zavládne prevažne polojasná až polooblačná obloha s príjemnými letnými teplotami, ktoré sa budú pohybovať v intervale od +24 do +30°C.
Pomerne idylické počasie však podvečer môžu na krajnom západe narušiť búrky, ktoré do tejto časti územia prinesú aj prívalové zrážky.
V nedeľu sa búrky rozšíria a budú sa vyskytovať predovšetkým v oblasti severného Slovenska. Dopoludnia by však malo ešte na celom území prevládať prevažne polooblačné počasie s teplotami, ktoré sa dostanú ojedinele aj nad +30°C.

Nový týždeň prinesie výrazné oteplenie
Štart nového týždňa by mal byť predbežne v znamení slnečného a veľmi teplého počasia. Nad Alpami sa totiž bude prehlbovať oblasť nižšieho tlaku a po jej prednej strane zosilnie do našej oblasti prílev teplého vzduchu od juhu. V pondelok sa maximálne denné teploty dostanú na +27 až +33°C.
Ešte o niečo teplejšie by malo byť v utorok, kedy sa teploty môžu dostať aj na +34°C. Počasie však už začne ovplyvňovať oblasť nižšieho tlaku a tak na mnohých miestach treba počítať s búrkami. Tie by sa na našom území mali vyskytovať aj v nasledujúcich dňoch
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd