Zajtra ráno dorazí intenzívne sneženie. Zasiahne najmä sever

Zajtra ráno dorazí intenzívne sneženie. Zasiahne najmä sever
Ľubomír Franko

Počas noci dorazí od juhu na naše územie výrazné zrážkové pásmo. Na mnohých miestach sa rozprší, sever čaká intenzívne sneženie. 

Zvlnený studený front bude naše územie ovplyvňovať aj počas najbližších dní. Počas noci začne od juhu postupovať nad územie Slovenska výraznejšie zrážkové pásmo. Už počas skorých ranných hodín bude na viacerých miestach, najmä v Žilinskom, Trenčianskom a Banskobystrickom kraji výdatnejšie pršať.


Výška snehovej pokrývky zajtra o 9:00 ráno, zdroj: Kachelmann

Nízke teploty na severe ale spôsobia, že na Kysuciach, Orave a ojedinele aj na Liptove budú zrážky padať vo forme snehu. Ten by sa mal vyskytnúť už od nadmorskej výšky cca 600 metrov. 

Je tak vysoko pravdepodobné, že sever Slovenska sa v utorok ráno prebudí do zasneženého rána. Sneženie by sa malo vyskytovať len dopoludnia, následne prejde do dažďa, prípadne zrážky ustanú. 

Očakáva sa, že celkovo spadne na Kysuciach a Orave v polohách od 600 metrov 1 až 5 cm nového snehu, vo vyšších polohách okolo 1000 metrov nad morom to môže byť aj viac ako 10 cm nového snehu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd