Zajtra ráno príde ďalšie sneženie. Snežiť bude už v nižších polohách

Zajtra ráno príde ďalšie sneženie. Snežiť bude už v nižších polohách
Peter Minárik

V priebehu zajtrajšieho dňa dorazí nad naše územie ďalší frontálny systém, ktorý prinesie opäť zrážky. Tie už budú na väčšine územia snehové. Snežiť už bude v nižších výškach ako počas dnešného dňa.

V noci cez naše územie postupoval studený front, ktorý priniesol zrážky. Tie boli prevažne kvapalné, ale vo vyšších polohách boli snehové, no napriek tomu veľa snehu nenapadlo.

Dnes sa za týmto studeným frontom ocitneme v chladnejšom, severozápadnom prúdení. Vďaka tomu teploty poklesnú a dnešné maximálne teploty sa už nedostanú nad hranicu +10 °C. Ešte viac sa ochladí zajtra.

Naviac v tomto severozápadnom prúdení k nám už zajtra postúpi ďalší studený front, ktorý prinesie ďalšie zrážky a keďže bude chladnejšie, tak sneženie sa objaví aj v nižších polohách.

Sneženie by nad naše územie malo doraziť zajtra počas rána a rozširovať sa od severozápadu. Snežiť by nemalo len v našich najnižších polohách vo výškach pod 300 m n.m.

Na nový sneh sa môžu tešiť predovšetkým na severe nášho územia. Napadnúť by mohlo aj okolo 10 cm čerstvého snehu.

Napriek tomu, že sa očakáva, že napadne nový sneh, tak dlho sa neudrží. Už v nasledujúcich dňoch začnú teploty zasa stúpať a ako sneh rýchlo napadne, tak sa aj roztopí. Počasie prinesie opäť nadpriemerne vysoké teploty.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd