Zajtra sa ochladí. Za hodinu sa môže ochladiť až o 10 °C

Peter Minárik

Počasie v strednej Európe už počas dnešného dňa začal ovplyvňovať studený front. Ten priniesol búrky do Česka, Poľska a Rakúska. Zajtra dorazí tento studený front aj nad naše územie a postará sa o búrky a ochladenie.

Od rána bude na našom území opäť prevládať horúci a slnečný deň. Teploty budú na našom území stúpať do zhruba 14:00. Teploty vystúpia na viacerých miestach opäť nad hranicu +30 °C a zastavia sa niekde okolo úrovne +35 °C. Potom sa vzostup zastaví a od severozápadu sa začne citeľne ochladzovať. 

Ochladenie bude súvisieť s tým, že od severozápadu začne postupovať studený front, na čele ktorého sa budú vyskytovať búrky. Tie môžu byť aj výraznejšie a budú sprevádzané prívalovými zrážkami a krúpami. 

Cez západ Slovenska by mala prejsť organizovaná línia búrok na čele ktorej bude silnieť vietor, ktorý môže v nárazoch dosahovať rýchlosť až 25 m/s.

Ako začnú postupovať búrky, tak sa začne výrazne ochladzovať.

Teploty na západe môžu spadnúť z úrovni okolo +34-35 °C len na +22 až +24 °C. Ochladenie zaznamenáme na celom našom území. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd