Zima zničila v Anglicku cesty. Na opravy dajú milióny

Devon Peter Minárik

Britské ostrovy majú za sebou jednu z najmrazivejších zím. Tuhá zima a mrazivé počasie poškodilo mnoho ciest. V Anglicku dá vláda na opravu 100 miliónov libier. 

Vláda vyčlenila jednotlivým okrskom v Anglicku spolu 100 miliónov libier, ktoré sú určené na opravu poškodených ciest, ich renováciu a zlepšenie technológie, ktorá má zabrániť rýchlemu poškodeniu ciest.

Tohtoročná zima bola v Anglicku veľmi mrazivá. Mnohé oblasti zasypal sneh a potrápil aj celodenný mráz. Mrazivé počasie zničilo stovky kilometrov ciest. Vláda sa preto rozhodla prerozdeliť veľký balík peňazí, aby sa cesty čo najskôr dali do poriadku.

Najvyššiu sumu obdrží oblasť Devon a to až 4,5 milióna, pričom ďalších 2,5 milióna dostane výlučne na opravu cesty A379, ktorá patrí po zime k najpoškodenejším v celej krajine.

Časť peňazí je určená aj na prevenciu pre vedcov. Tí majú priniesť technológiu, ktorá má odhaliť najkritickejšie úseky a má označiť miesta, kde hrozí vyššia pravdepodobnosť vzniku výmoľu.

Tajomník ministerstva dopravy uviedol, že vláda sa rozhodla vyčleniť takýto veľký obnos peňazí, pretože ľudia si zaslúžia jazdiť po kvalitných cestách keď smerujú do práce alebo k svojej rodine. 

Uvidíme, či podobný prístup bude mať po zime aj naša vláda, pretože aj my si celkom iste zaslúžime jazdiť po kvalitných cestách :-)

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd