Ďalší zvrat v počasí: Menej zrážok a viac slnka. Teploty sa budú šplhať k +23°C

Ďalší zvrat v počasí: Menej zrážok a viac slnka. Teploty sa budú šplhať k +23°C
Veronika Salayová

Po upršanej strede nás opäť čaká príjemná zmena. Zrážok bude výrazne menej a na našom území vykukne aj hrejivé slniečko. Teploty budú stúpať až k +23 °C.

Streda priniesla na naše územie celodenný dážď, ktorý bol výsledkom zvlneného studeného frontu. Zrážok bolo pomerne dosť a lokálne napršalo okolo 20 až 25 mm zrážok.

Najdaždivejšie bolo na Dolnej a Hornej Nitre a v regióne Turiec, no výdatne pršalo na celom západnom, strednom a severnom Slovensku. Dnes nás však čaká úplne iné počasie, ako bolo to včerajšie.

Po búrlivom utorkovom popoludní a upršanej strede nás dnes čaká už príjemnejší zvrat v počasí. Štvrtok prinesie oveľa menej zrážok a oveľa viac slnka.

Aj teploty pôjdu vyššie, pričom na juhu Slovenska môžu dnes teploty presiahnuť hranicu +20 °C. Štvrtok tak odštartuje veľmi krátku sériu slnečných jarných dní, ktorá potrvá ešte do piatku.

Počasie ako na hojdačke

V piatok bude na Slovensku ešte teplejšie a teploty pôjdu v najteplejších lokalitách až k +23 °C. Zrážky sa aj v tejto deň vyskytnú iba ojedinele, aj to len v neskorých poobedňajších hodinách. 

S víkendom sa však počasie opäť pokazí a opäť hrozia zrážky, ojedinele aj búrky. Zrážok nebude toľko ako v stredu, no treba s nimi počítať hlavne na západnom a strednom Slovensku. V tento deň aj teploty o niečo poklesnú a už nepresiahnu hranicu +20 °C.

Nedeľa bude skôr oblačná, avšak oproti sobote bude teplejšie a aj zrážok bude menej. Tie sa objavia len vo forme prehánok najmä na severe Slovenska. 

Tento týždeň sa tak nesie v znamení chvíľkových oteplení na jednej strane a upršaného počasia na strane druhej. Viac o vývoji počasia na našom území nájdete TU.  

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Zajtra
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 5 °C
Lesana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd