Nasledujúce týždne budú mimoriadne teplé. Odchýlka dosiahne 8 °C

Nasledujúce týždne budú mimoriadne teplé. Odchýlka dosiahne 8 °C
Ľubomír Franko

Počasie na Slovensku zimu aktuálne vôbec nepripomína. Teploty sú už vysoko nad priemerom a takto tomu bude aj počas najbližších dní.

Klimatické modely už dlhšie rátajú s teplotne nadpriemerným decembrom. Aktuálne predikcie sa vôbec nezmenili a očakáva sa, že druhá polovica decembra bude mimoriadne, až extrémne teplá. 

Klimatický model NCEP CFSv2 ráta pre najbližšie týždne s výraznou teplotnou anomáliou. Teploty by mali byť v týždni od 14. do 20. decembra až 7,5 °C nad priemerom, ešte teplejší by však mal byť týždeň od 21. do 27. decembra, kedy by teplotná odchýlka od dlhodobého priemeru mala na našom území dosiahnuť až +8 °C. 

Očakávané teplotné anomálie počas najbližších 3. týždňov

Najbližšie týždne môžeme preto očakávať viac oblačnosti, vysoké teploty a dážď, pričom už najbližší utorok môžu maximálne denné teploty dosiahnuť až do +15 °C. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
25 °C / 9 °C
Galina
Zajtra
Skoro jasno
25 °C / 10 °C
Florián
Nedeľa
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd