Počasie dnes rozdelilo Slovensko. Ochladenie prišlo len do niektorých oblastí

Počasie dnes rozdelilo Slovensko. Ochladenie prišlo len do niektorých oblastí
Veronika Sádovská

Počasie as dnes s nami poriadne zahráva. Výrazné ochladenie prišlo len na sever a západ Slovenska, na juhu a východe pokračuje leto. Pozrite sa, ako je dnes Slovensko teplotne rozdelené.

Počas dnešného dňa počasie na Slovensku ovplyvňuje rozpadávajúci sa studený front. Ten dorazil k česko-slovenskému pohraničiu v noci a ďalej nad ránom pokračoval smerom na juh až juhovýchod. Nad našim územím sa ale postupne rozpadáva.

Front priniesol k našim susedom aj výrazné zrážky, na naše územie ale už nedorazili. Na Slovensku spôsobil hlavne ochladenie, ale ani to nie úplne všade.

 

 

Front priniesol ochladenie

Naše územie je v týchto chvíľach teplotne rozdelené na dve časti. Studený front priniesol ochladenie hlavne na sever a západ Slovenska. Tu sa poriadne schladilo a po lete tu nie je ani chýru ani slychu.

Teplota o 16. hodine napríklad v Modre bola len +7 °C, Myjave +9,6 °C, Žiline +9,6 °C a v našom hlavnom meste sa teplota aktuálne pohybuje okolo +10 až +12 °C.

Pocitovo môže teplota klesať ešte výraznejšie vďaka silnému vetru, ktorý vyvádza hlavne na západnom Slovensku. V bratislavskej mestskej časti Petržalka už zasahovali aj dobrovoľní hasiči kvôli nebezpečne nakloneným stromom či popadaným konárom.

Teplotne rozdelené Slovensko
Teplotne rozdelené Slovensko, SHMÚ

Na juhu a východe je stále leto

Na zvyšnej časti územia, teda na juhu stredného Slovenska a takmer na celom východe (okrem severných oblastí Spiša a Šariša) panuje stále príjemné letné počasie. Teploty sú síce o niečo nižšie ako včera a to v Ratkovej +24 °C, Vysokej nad Uhom +22 °C či Michalovciach +19,6 °C, no stále ide o nadpriemerné hodnoty.

Aj tu však úraduje vietor, hlavne vo Východoslovenskej nížine, ale aj v ostatných oblastiach fúka severný vietor, vďaka ktorému môže byť pocitová teplota o niečo nižšia.

 

Ochladenie je len prechodné

Ak ste sa už tešili z letného počasia, nezúfajte. Ochladenie je len dočasné a zajtra sa už teploty znova vyšplhajú vyššie. Zajtra sa znova obnoví príliv teplého vzduchu a teploty aj na západe Slovenska znova dosiahnu +20 °C.

Pre viac info a podrobnú predpoveď kliknite SEM.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Zajtra
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd