Vysoké teploty vrcholia. Teplo končí, pred nami sú BÚRKY a ZIMA

Veronika Sádovská

Na Slovensko dnes prichádza zmena počasia, ktorá nepoteší každého. Už o pár hodín prídu búrky a ochladenie, ktoré nás vráti o dva mesiace späť do konca zimy. Užite si posledné hodiny tepla.

Začiatok týždňa je znova nadpriemerne teplý a tesne popoludní sa už teploty začali šplhať nad hranicu letného dňa. Teplotu +25 °C sme síce dnes zatiaľ neprekonali, avšak teploty na juhu Slovenska sa pohybujú v rozmedzí do +24 °C.

Napríklad v takej Rožňave bolo dnes o 13. hodine +24,8 °C a v Boľkovciach o 14. hodine +24,4 °C.

Prílev teplého vzduchu na naše územie aktuálne vrcholí. Užite si preto posledné teplé hodiny, pretože prichádza zmena. Zvlnený studený front, ktorý prechádza strednou Európou a k našim severných susedom už priniesol intenzívne búrky postupne prinesie búrky a ochladenie aj k nám.

 

Výrazne sa ochladí

Ochladenie, ktoré k nám mieri bude veľmi citeľné. Lokálne sa môže ochladiť až o viac ako 15 stupňov. Už zajtra očakávame najvyššiu dennú teplotu len +11 °C, čo nás vracia spať o niekoľko týždňov.

Ochladenie, ktoré bude pripomínať skôr koniec zimy sa vráti hneď na niekoľko týždňov a podobne teplé počasie, aké sme tu mali posledné dni očakávame až s príchodom nového mesiaca.

Dnes očakávajte aj búrky

Pred ochladením k nám ale od juhu zavítajú aj búrky. Dokonca predpovedná služba ESTOFEX udáva pre Slovensko a Maďarsku aj najsilnejšie búrky dnešného dňa. Predpoveď hovorí, že búrkové jadrá by mali postupovať od juhu k východu.

 

Búrky môžu sprevádzať aj nebezpečné javy ako krúpy a nevylučuje ani vznik tornád. Po týchto búrkach k nám studený front prinesie aj ochladenie.

Už dnes si preto na zajtrajšiu cestu do práce prichystajte teplejšie bundy a krátke tričká ešte môžete na nejaký čas odložiť. Podrobnú predpoveď na najbližších 14 dní nájdete tu. Sledovať búrky a zrážky v reálnom čase môžete aj u nás na našom iRadare.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
25 °C / 8 °C
Lea
Zajtra
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Streda
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd