Vznikajú prvé ranné búrky. Prší na väčšine nášho územia

Vznikajú prvé ranné búrky. Prší na väčšine nášho územia
Veronika Salayová

Dnes ráno sme sa po sérii teplých a slnečných dní zobudili do upršaného rána. Okolo 8.00 hod. vznikajú na našom území aj prvé ranné búrky. 

Avizovaná zmena počasia je tu! Slnečné dni s teplotami okolo +30 °C sú preč a počasie na Slovensku aktuálne ovplyvňuje studený front, ktorý prináša na naše územie zrážky a slabšie búrky.

Tento studený front priniesol búrky do našej oblasti už počas včerajšieho večera, pričom najintenzívnejšie búrky boli na Morave a Slezsku, kde sa k lejaku pridalo aj krupobitie. 

Na stanici Protivanov v Prostějovskej oblasti bol večer zaznamenaný náraz vetra 80 km/h a v Boskovickom kraji na severe Juhomoravského kraja spadlo až 100 mm zrážok. Búrky, ktoré prišli včera večer na západ Slovenska, však už boli oslabené a priniesli slabšiu bleskovú aktivitu a úhrn zrážok okolo 25 mm.

Búrlivo okolo Spiša

Búrky sa však opäť hlásia o slovo v dnešných ranných hodinách, kde je búrlivo v širšom okolí Spiša. Ani dnešné búrky zatiaľ nie sú bleskovo aktívne a doteraz udrelo vyše 100 bleskov. 

Búrky sa dnes môžu tvoriť najmä na východnom Slovensku, no nemali by byť príliš silné a nebezpečné sprievodné javy sa dnes neočakávajú. Búrky prinesú najmä väčšie množstvo zrážok, ktoré sú po suchom septembri veľmi žiaduce. 

Aktuálne prší na takmer celom našom území, no zrážky budú postupne od západu ustávať a vo večerných hodinách by mali zrážky pomaly ustať aj na východnom Slovensku. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd