AKTUÁLNE: Búrky na Šariši vytopili obec Jarovnice

AKTUÁLNE: Búrky na Šariši vytopili obec Jarovnice
Peter Minárik

Na Slovensku sa krátko popoludní vyskytla len jedna búrka v oblasti Prešova, no tá spôsobila poriadne komplikácie. Obec Jarovnice vytopilo.

Studený front, ktorý v noci ovplyvňoval počasie na našom území a priniesol búrky na krajný západ a ráno do oblasti Považia sa presunul nad východnú časť Slovenska, kde dochádza ku generácii jednotlivých prehánkových buniek. V oblasti Šariša pri Prešove sa vyskytla aj jedna búrka.

Tá priniesla len zopár bleskov, no veľmi veľa vody. Podľa radarových odhadov spadlo v oblasti obcí Jarovnice a Hermanovce viac ako 30 mm zrážok v priebehu niekoľkých desiatok minút.

V obci Jarovnice sa rozbúril miestny potok a obcou sa hnala povodňová vlna.

Video nájdete aj na našom Youtube kanály. Odoberajte nás a nič Vám neujde

Cestu zaplavila voda a nánosy bahna. V oblasti zasahujú hasiči. Cesta do obce Daletice je neprejazdná. S búrkami treba v oblasti východného Slovenska počítať aj naďalej.

Aktualizovaný článok z Jarovníc nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd