Ani dnes sa bez dáždnika nezaobídeme. Kde naprší najviac?

Dominik Cenkner

Na Slovensko dorazila vlna upršaného počasia. Po veľmi suchom letu sú však zrážky potrebné a zatiaľ nespôsobujú v našich končinách škody. Bez dáždnika sa dnes nezaobídeme na celom území, avšak predsa len niekde zaprší menej a niekde viac.

Cez väčšinu Európy sa rozprestiera rozsiahla oblasť nízkeho tlaku vzduchu. Tá sa tiahne od Nórskeho mora až nad Stredomorie. A práve v tejto oblasti postúpi od západu do našej oblasti zvlnený studený front.

Utorok preto prinesie zväčša oblačné až zamračené počasie. Na východe spočiatku bude oblačnosti menej.

Postupne od juhozápadu treba na viacerých miestach počítať s prehánkami, dažďom, ojedinele aj búrkami. Na západnom a strednom Slovensku bude zrážok najviac, tam sa úhrny očakávajú do 15, ojedinele 20 mm. Na východe to bude len okolo 5 mm.

Ráno a dopoludnia sa miestami bude tvoriť hmla, na cestách si preto dajte pozor. A rovnako pozor si dajte aj pri návšteve hôr. Na hrebeňoch Tatier bude aj dnes snežiť.

Teploty sa miestami dostanú do normálu

Maximálna denná teplota dnes vystúpi v rozmedzí od +13 °C do +18 °C. Na juhovýchode môže byť aj teplejšie.

Teploty sa tak už na niektorých miestach, aspoň na čas dostanú do normálu z hľadiska dlhodobého priemeru. S postupujúcim studeným frontom sa však opäť ochladí.

Chlad bude znásobovať aj vietor. Najskôr bude fúkať slabý, postupne prevažne južný vietor do 6 m/s.

Popoludní sa však na západe zmení na severozápadný a zosilnie na 4 až 10, v nárazoch okolo 15 m/s, čo je približne 55 km/h. Vietor začne slabnúť až k večeru.

Počasie si pre nás zrejme na tento týždeň výraznejšiu zmenu nepripraví. Dáždnik sa tak na čas stane našim dobrým kamarátom.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd