Babie leto je na konci. Čaká nás výrazné ochladenie, dážď a na hory pr

Peter Minárik
Niekoľkodňová šnúra stabilného počasia je na konci. Teraz nás čaká iná stránka jesene. Zamračená, upršaná a chladná.

Máme za sebou sériu prekrásnych slnečných dní. Tieto dni narušili len ranné a dopoludňajšie hmly, ktoré sa vyskytovali na mnohých miestach nášho územia. Počasie v Európe mala pod kontrolou rozsiahla oblasť vysokého tlaku vzduchu, ktorá sa niekoľko týždňov rozkladala nad južnou Európou.

Tá však už zanikla a nás čaká nepriaznivé počasie, ktoré prinesie opäť výrazne podpriemerné teploty.

V nedeľu začne výraznejšie pršať

Situácia v nasledujúcich dňoch bude taká, že nad Jadranom sa začína prehlbovať tlaková níž. Tá sa v priebehu nedele začne presúvať smerom do strednej Európy a s ňou spojené zrážky dorazia aj nad naše územie.

V nedeľu večer začnú teda na našom území od juhozápadu pribúdať zrážky a postupne sa rozprší na celom našom území.

Zrážky, ktoré na naše územie dorazia budú pomerne intenzívne a to predovšetkým v oblasti stredného Slovenska. Tu sa očakáva, že spadne do utorka niekoľko desiatok milimetrov zrážok. Práve najintenzívnejšie by mali byť zrážky v oblasti stredného a severného Slovenska, no zrážky sa ujdú celému nášmu územiu. Najmenej by ich malo byť na krajnom západe.

 

Na hory sa vráti sneh

V noci z nedele na pondelok očakávajte, že sa od severozápadu začne na našom území výraznejšie ochladzovať a to až tak výrazne, že hranica sneženia poklesne aj na 1200 metrov. Kvapalné zrážky tak prejdú na horách do sneženie a to aj mimo Vysokých, či Nízkych Tatier.

 

Denné teploty by od nedele na severe Slovenska nemali prekračovať hranicu +10°Ca na zvyšku územia by sa mali pohybovať pod hranicou +15°C. 

Vyčasiť by sa malo uprostred budúceho týždňa a opäť nás čakajú aj slnečné dni.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd