Bude ešte teplejšie. Cez víkend vlna horúčav vyvrcholí

Bude ešte teplejšie. Cez víkend vlna horúčav vyvrcholí
Peter Minárik

Teploty budú na našom území stúpať ešte nasledujúce dni. Vlna horúčav by mala vyvrcholiť v priebehu víkendu. Potom sa charakter počasia zmení.

Naše územie sa aj naďalej nachádza vo veľmi teplom vzduchu vďaka ktorému teploty na našom území stúpajú nad hranicu +30 °C. Nasledujúce dni by mali byť teplejšie ako tie uplynulé a očakáva sa vyvrcholenie vlny horúčav.

V priebehu dnešného dňa nás čakajú maximálne teploty od +29 do +35 °C. Mali by sme tak zažiť vôbec najteplejší deň tohto roka, ale dnešný deň si rekord dlho neudrží. Už zajtra by malo byť ešte teplejšie.

V priebehu soboty sa na našom území očakávajú teploty, ktoré vystrelia na +29 až +36 °C. Nie je však vylúčené, že na juhovýchode, kde by malo byť najteplejšie nemôže byť ešte o niečo teplejšie.

Sobota by mala byť najkrajšia. Dnes totiž hrozia aj slabšie búrky, no v sobotu sa na celom našom území očakáva prevažne jasné až polooblačné počasie.

V priebehu nedele dôjde k zmene. Ovplyvňovať nás začne studený front, ktorý vlnu horúčav ukončí silnejšími búrkami. Búrky by od nedeľu mali byť na našom území na dennom poriadku.

---pr---

Naplánujte si víkend v Tatrách a vychutnajte si zaujímavý gastronomický zážitok. Španielsky šéfkuchár Vám pripraví tie najlepšie špeciality. Podrobnosti nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd