Búrky sa aktuálne nevyskytujú, no ešte môžu

Peter Minárik

Nad našim územím sa búrky aktuálne nevyskytujú, no v priebehu dnešného dňa ešte nie sú vylúčené a to predovšetkým v oblasti západného Slovenska.

Naše územie sa aj počas dnešného dňa nachádzalo v teplom, veľmi vlhkom vzduchu v ktorom sa tvorili početné prehánky a búrky. Tie sa tvorili nielen na našom území, ale ako vidieť na družicovom zábere aj na mnohých ďalších miestach Európy.

Dnešný deň na naše územie priniesol niekoľko búrok, ktoré potešili vlahou. Najvýraznejšie zrážky spadli na severe Slovenska a predovšetkým na Orave a na Kysuciach, kde sa úhrny zrážok pohybujú až cez 20 mm. Jednoznačne najviac zrážok spadlo v Oravskej Lesnej, kde zaznamenali až 25,6 litra na meter štvorcový pôdy.

Aktuálne sa búrky na našom území nevyskytujú, no intenzívne sú hneď pri našich severných hraniciach v Poľsku a postupujú smerom nad Moravskosliezsky kraj.

Búrky sa dnes ešte na našom území môžu vyskytnúť. Numerické modely naznačujú možnú tvorbu búrok nad oblasťou západného Slovenska dnes okolo 21:00 až 22:00.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd