Búrky slabnú a začína pršať.Intenzívne už zajtra nebudú

Peter Minárik

Dnes sa opäť vyskytli búrky. Priniesli problémy najmä do oblasti Spiša a na juh západného Slovenska. Pozitívna správa je, že zajtra by sa už silné búrky vyskytovať nemali. Ochladí sa.

Ani dnešný deň sa nezaobišiel bez vyčíňania počasia. Búrky vystrájajú v našej oblasti už niekoľko dní a prináša ich studený front, ktorý sa nad našou oblasťou vlní. 

Počas dnešného dňa sa nad našim územím vyskytlo niekoľko búrok. Celkovo detekcia bleskov zaznamenala na našom území počas stredy viac ako 9000 bleskov.

Ako vidieť na záberoch z radaru a detekcie bleskov, tak prvé búrky sa dnes objavovali na severe Slovenska. Postupne sa však na studenom fronte presúvali smerom na juh.

Studený front však už zajtra ustúpi smerom na juhovýchod a do našej oblasti sa dostane chladnejší vzduch. Ten sa už počas dňa nebude tak prehrievať a búrky nebudú mať energiu aby sa tvorili.

Zajtra nečakajte ani tropický deň. Teploty výrazne poklesnú a maximá sa budú pohybovať od +18 do +24 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd