Čaká nás séria premenlivých a daždivých dní. V Tatrách aj výraznejšie nasneží

Veronika Salayová

Dnes sa mnohí obyvatelia Slovenska prebudili do upršaného počasia. Takýto charakter počasia bude na Slovensku prevládať ešte niekoľko dní, takže bez dáždnika radšej ani krok. 

Po včerajšom pokojnejšom počasí nás dnes čakajú výraznejšie zrážky. Zrážkové pole sa už v ranných hodinách nachádza nad naším územím, pričom najvýraznejšie prší na strednom Slovensku.

Počas uplynulej noci najviac napršalo na Gemeri, konkrétne v Lome nad Rimavicou, kde zrážkomerná stanica zaznamenala 30,2 mm zrážok. Na mnohých miestach stredného a južného Slovenska cez noc napršalo vyše 20 mm zrážok.

Pršať však neprestane ani počas dňa. Vo štvrtok očakávame na mnohých miestach dážď a prehánky, a to najmä vo východnej polovici nášho územia. V popoludňajších hodinách bude zrážok najmenej nad západných Slovenskom. 

Dnešné teplotné maximá sa nevyšplhajú nad +17 °C, na severe Slovenska bude len okolo +11 °C. Napršať môže okolo 15 mm zrážok a vo Vysokých Tatrách bude dnes opäť snežiť.

Na vrcholoch Tatier môže počas dnešného dňa pribudnúť až 10 cm čerstvého snehu a naše najvyššie hory sa tak dnes viac zabelejú.

Ďalšie upršané dni

Počas piatku očakávame podobný charakter počasia. Bude premenlivo a na mnohých miestach dážď alebo prehánky. Zrážok bude opäť o niečo menej na západnom Slovensku, kde popoludní ubudne oblačnosti. 

Ani počasie cez víkend nebude ideálne, ale bude typicky jesenné s teplotami do +20 °C a s mnohými prehánkami. Nedeľa bude oproti sobote daždivejšia.

Viac o vývoji počasia na sledujúce dni nájdete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
24 °C / 4 °C
Blažena
Zajtra
Jasno
24 °C / 10 °C
Pankrác
Pondelok
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Jasno
24 °C / 6 °C
Bonifác
Streda
Prehánky
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Dážď
19 °C / 6 °C
Svetozár
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd