Čech sa vydal do Álp na túru v teniskách a v kraťasoch. Uviazol tam na dva dni

Veronika Salayová

Český turista uviazol na skale v Alpách medzi Nemeckom a Rakúskom a strávil tam nedobrovoľne až dve noci. Kuriozitou bolo, že na vysokohorskú túru do Álp si Čech dal len kraťasy a tenisky. 

Český turista sa vybral v kraťasoch a v teniskách na turistiku do hôr v oblasti Hohes Brett v Alpách. Pre množstvo snehu však nedokázal pokračovať, a tak uviazol na skale po dobu dvoch dní, informuje CNN iPrima

49- ročný Čech sa vydal v sobotu na niekoľkohodinovú pešiu túru spoločne s ďalšou ženou. Turista však pre množstvo snehu a úplne premočenú obuv nemohol pokračovať v túre a tak sa rozhodol počkať na pomoc.

Žena zalarmovala záchranárov

Žena v túre pokračovala. Keď sa mužovi nevedela na druhý deň dovolať, žena okamžite informovala záchranné zložky, ktoré sa ho vybrali hľadať.

V nedeľu v noci okolo 23.00 hod. ho na skalnej stene lokalizovala termokamera rakúskeho vrtuľníka.

Na odvoz českého turistu z miesta však bolo treba privolať vrtuľník s tímom špeciálne vycvičeným k nočným zásahom.

Vrtuľník v noci dorazil na skalu, kde sa Čech nachádzal, a úspešne ho previezol do údolia v nedeľu nadránom okolo 2.00 hod., kedy bola záchranná akcia ukončená. 

Dvojitý zázrak

49-ročný Čech vydržal takmer dve noci v nevhodnom oblečení na skale v Alpách. „Hraničí to takmer so zázrakom, že v tejto situácii a s týmto vybavením prečkal už druhú noc,“ uviedla bavorská polícia v tlačovej správe.

Ďalším zázrakom bolo, že muž vydržal toto dobrodružstvo takmer bez zranení. Záchranári neustále apelujú, že situáciu v horách netreba podceňovať, pretože nie vždy sa to môže skončiť happy-endom, ako to bolo v prípade tohto muža. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd