Cez Česko postupujú búrky so silným vetrom. Padajú stromy

Česko Peter Minárik

Nad Česko sa už nasunul studený front. Na jeho čele sa vyskytujú búrky, ktoré sú sprevádzané silným nárazovým vetrom. Ten môže v noci zasiahnuť aj nás.

Zatiaľ čo k nám aktuálne vrcholí prílev teplého vzduchu a večerné teploty sa stále pohybujú na hodnotách okolo +20 °C, tak v susednej Českej republike už ukončuje letné počasie studený front.

Na jeho čele sa vyskytuje silný vietor a objavujú sa aj búrky.

Búrky sa vyskytli na viacerých miestach v západnej časti Českej republiky. Takto vyzerá aktuálna mapa všetkých zaznamenaných bleskov nad územím Českej republiky.

Problémy však nespôsobujú ani tak búrky, ako silný vietor, ktorý sa vyskytuje na čele frontu. Nárazy presahujú rýchlosť 25 m/s. V Prahe nameral ČHMÚ náraz o sile 29 m/s.

Hasiči mali zhruba dve desiatky výjazdov v súvislosti s nepriaznivým počasím. Hasiči uviedli, že odstraňujú predovšetkým popadané stromy, odtrhnuté vetvy a odviate plechy.

Aktuálnu polohu búrok sledujte TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd