Cez naše územie prechádza studený front. Od severu sa ohladí

Ľubomír Franko

Cez územie Slovenska v týchto chvíľach postupuje studený front. Po jeho zadnej strane k nám preniká chladnejší vzduch. Postupne sa ochladí. 

Nad územím Slovenska, predovšetkým v jeho juhovýchodnej polovici sa momentálne nachádza zvlnený studený front, spojený s tlakovou nížou so stredom nad severozápadným Ruskom.

Zvlnený front prináša na viaceré miesta zráźky, no tie nie sú výrazné. Za frontom sa od severozápadu začína ochladzovať a teploty idú nadol.

Od severu sa ochladzuje, teploty poklesnú

Teploty momentálne dosahujú od +7 do +12 °C, pričom toto rozpoloženie teplôt je po celom území rôzne a nedajú sa odlíšiť teplejšie od chladnejších oblastí. 

Za studeným frontom k nám ale začne v popoludňajších hodinách od severu zatekať chladný vzduch. Ten sa prejaví najmä v severných oblastiach, na Kysuciach, Orave, Liptove a na Spiši. Večer sa tam ochladí na +1 až +3 °C.

Počas noci sa postupne ochladí na celom území Slovenska, pričom teploty by mali do rána poklesnúť na +1 až +5 °C. V spomínaných oblastiach na severe Slovenska bude ale chladnejšie. Do rána by sa tam malo ochladiť len na -4 až 0 °C. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd