Dnes prídu silnejšie búrky. Vystrájať budú aj zajtra

Dnes prídu silnejšie búrky. Vystrájať budú aj zajtra
Peter Minárik

Studený front dnes začne ovplyvňovať počasie na našom území a už o niekoľko desiatok minút prinesie prvé búrky, ktoré budú na našom území aj intenzívnejšie.

Dnešný deň ukončia na našom území búrky. Tie budú aj výraznejšie a intenzívnejšie. Sprevádzané budú nebezpečnými sprievodnými javmi. 

Búrky sa začnú vytvárať na studenom fronte ešte zrejme krátko predpoludním. V priebehu popoludnia ich však v prehriatom vzduchu bude výrazne viac. 

Jednotlivé búrkové jadrá, ktoré sa začnú vytvárať sa budú pohybovať smerom k severu až severovýchodu, pričom sa budú postupne na seba viazať a vytvárať celistvejšie a kompaktnejšie búrkové bunky.

Tie prinesú predovšetkým prívalové zrážky, no treba si dať pozor aj na krupobitie, ktoré sa v jadrách jednotlivých búrok môže ojedinele objaviť.

Búrková aktivita môže byť lokálne až veľmi výrazná. Slabnutie búrok sa očakáva až po západe Slnka, no treba počítať s tým, že sa môžu vyskytovať aj počas noci. Opäť ich bude viac v priebehu zajtrajšieho dňa a to najmä na juhu a východe krajiny.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd