AKTUALITA: Padla najvyššia teplota nameraná tento rok na Slovensku

943 52 Mužla, Slovensko Veronika Salayová

Dnes sa všetci Slováci poriadne „zapotili“, keďže teploty na Slovensku v poobedňajších hodinách vystrelili poriadne vysoko. V Mužli bolo v rámci Slovenska dnes najteplejšie v tomto roku.

Vlna horúčav práve dnes vyvrcholila. Dnešok priniesol na naše územie veľmi vysoké teploty, ktoré sa šplhali ďaleko za tropickú hranicu. 

Teplomer na väčšine slovenských staníc prekračoval hranicu +30 °C a na niektorých miestach sa namerané teploty dokonca viac približovali k +40 °C. 

Najteplejšie bolo dnes na juhu Slovenska v obci Mužla v okrese Nové Zámky, kde sa dnešná maximálna teplota vyšplhala na +39,0 °C.

Touto teplotou bola prekonaná zatiaľ najvyššia nameraná teplota na Slovensku v tomto roku.

Zatiaľ najteplejší deň na Slovensku

V deň, kedy na Moravu udrelo tornádo, teda 24. júna, bola v Mužli nameraná teplota +38,0 °C, ktorá bola doteraz najvyššia v roku 2021. Dnes však bolo v Mužli ešte o kúsok teplejšie. 

Dnes bol teda s hodnotou +39,0 °C prekonaný rekord maximálnej teploty na Slovensku pre tento rok.

Vlna horúčav sa však už končí, pretože na naše územie prichádza ochladenie v podobe nižších teplôt, prehánok a aj silných búrok, ktoré môžu priniesť aj nebezpečné sprievodné javy. 

Viac o prichádzajúcich búrkach na Slovensku sa dočítate TU. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Zajtra
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 5 °C
Lesana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd