Do Európy mieri studený vzduch z Arktídy. Dorazí aj ku nám

Ľubomír Franko

O avizovanom ochladení, ktoré má doraziť na naše územie počas nasledujúceho víkendu sme informovali už niekoľkokrát. Dorazí k nám vzduch, ktorý bude pôvodom z Arktídy a pocítime ho vo výraznej miere. Na horách bude snežiť. 

Už v noci na zajtra dorazí studený front. Počas zajtrajšieho dňa bude teploty veľmi nízke od +12 do +17 °C. Následne sa však v noci zo soboty na nedeľu dostane nad naše územie teplý front.

V nedeľu sa oblačnosť zväčší a vonku bude zamračené, s občasným dažďom. Najviac oblačnosti bude na západe, na východe sa ešte môžu ukázať slnečné lúče. Teploty napriek teplému frontu zostanú nízke, od +11 do +18 °C. 

V pondelok k nám dorazí ďalší studený front, ktorý k nám už prinesie poriadne studený vzduch, pôvodom z Arktídy. Teplota v hladine 850 hPa (cca 1500 m n.m.) klesne pod bod mrazu a na horách bude mrznúť už približne od tejto výšky. 

Od pondelku tak očakávame na horách sneženie, ktoré bude aj výdatné. Najmä vo Vysokých Tatrách môže do štvrtku napadnúť aj 30 centimetrov.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd