Do rieky unikli hektolitre pálenky. Spoločnosť zaplatí pokutu

Do rieky unikli hektolitre pálenky. Spoločnosť zaplatí pokutu
Ľubomír Franko

Americká spoločnosť Jim Beam musí zaplatiť masnú pokutu za pálenku, ktorá začiatkom júla unikla do rieky Kentucky. Za nešťastný únik bourbonu pri požiari továrne zaplatí až 600-tisíc dolárov. 

Spoločnosť Beam Suntory so sídlom v Chicagu prijala zodpovednosť za únik hektolitrov pálenky, ktoré sa pri požiari továrne dostali začiatkom júla 2019 do neďalekej rieky Kentucky. 

Požiar zachvátil 4. júla tohto roku skladisko alkoholu v meste Versailles. Vznikol po tom, čo blesk udrel do skladu so sudmi bourbonu. Hasiči bojovali s ohňom aj počas celého nasledujúceho dňa, pričom sálavé teplo im rozpúšťalo svetlá na hasičských autách.

V plameňoch sa zničilo asi 45-tisíc sudov, každý z nich obsahoval asi 200 litrov pálenky. 

Spoločnosť ale bola pálenkou zásobovaná a požiar nemal vplyv na zásobovanie trhu. 

To najhoršie pre prírodu však prišlo po tom, čo bourbon začal unikať do neďalekej rieky Kentucky, ktorú kontaminoval. Kvôli nedostatku kyslíku vo vode uhynuli tisícky rýb, za čo musí teraz spoločnosť zaplatiť pokutu až 600-tisíc dolárov. Okrem tejto pokuty musí zaplatiť ešte 112-tisíc dolárov štátnym úradom za sanáciu škôd. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd