Jeseň sa na zimu zmenila v priebehu 24 hodín

Jeseň sa na zimu zmenila v priebehu 24 hodín
Rumunsko Veronika Salayová

Vo viacerých regiónoch Rumunska sa počasie rapídne zmenilo za pár hodín. Ochladenie a silné sneženie postihlo hlavne stred, juh a východ krajiny, kde napadlo niekoľko desiatok centimetrov snehu.

Okrem výdatného sneženia v Rumunsku vyčíňal aj silný vietor a hustá hmla. Silný vietor dosahoval rýchlosť 70 km/h, pričom vyvracal stromy, informuje TVNmeteo.

V meste Constanta strom v dôsledku silného vetra spadol na zaparkované auto, v ktorom sa nachádzala rodina s dvojročným chlapcom. Našťastie, sa im nič nestalo.

V pohorí Bucegi sa našla mníška, ktorá vykazovala známky silného podchladenia. Mníška sa v lese stratila iba pár kilometrov od cieľa.

Mrazivé počasie ju zrejme zaskočilo a nebola naňho dostatočne pripravená. Mala šťastie, že ju záchranári našli.

Pre túto oblasť bolo totiž vydané varovanie pre veľmi silné hmly, pričom viditeľnosť bola obmedzená. Záchranári varujú, aby ľudia nechodili do hôr ďalšie štyri dni kvôli zníženej viditeľnosti.

Silný vietor, hmla a aj sneženie bude v krajine naďalej pretrvávať.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd