Leto bude pokračovať. Ako bude do polovice septembra ?

Peter Minárik

Podľa aktuálnych vyhliadok a výpočtov numerických modelov to vyzerá tak, že september, minimálne jeho prvá polovica, bude teplotne výrazne nadpriemerná.

Vyzerá to tak, že aj naďalej bude v našej oblasti panovať letné počasie. Počasie však nebude stabilné. V našej oblasti bude aj veľa vlhkosti, čo spôsobí vznik búrok. Naďalej sa tak očakáva síce letné, teplé, ale aj búrlivé obdobie.

Ansámble numerického modelu GFS, čo je spojenie viacerých behov numerického modelu naznačujú, že až do polovice septembra by sme sa nemali vyhnúť teplotne nadpriemernému počasiu.

Ako vidieť, tak v hladine 850 hPa, približne 1 500 m n.m. by sa mala teplota pohybovať o 5 až 8 °C nad hranicou dlhodobého normálu.

Inými slovami, čaká nás nadpriemerne teplé počasie. Treba si však všimnúť aj predpoveď zrážok. Najmä nasledujúce dni by mali priniesť početné zrážky, ktoré spadnú na našom území najmä v podobe búrok.

Teploty tak aj v nasledujúcich dňoch budú stúpať k hranici +30 °C, no popoludní očakávajte časté búrky.

Menej búrok a viac slnečného počasia nás čaká v ďalších septembrových dňoch. Detailnejšiu vyhliadku počasia nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd