Na juhovýchode začalo snežiť a fúkať. Tvoria sa záveje

Ľubomír Franko

Dnes v popoludňajších hodinách začalo od juhovýchodu na našom území snežiť. Sneženie sprevádza aj silný vietor, ktorý komplikuje dopravu. Na severovýchode Maďarska museli kvôli závejom uzatvoriť cesty. 

Po okraji tlakovej níže so stredom nad centrálnym Stredomorím začal do našej oblasti počas dnešného dňa prúdiť vlhký vzduch od juhovýchodu. Tvoria sa v ňom snehové zrážky, ktoré popoludní zasiahli východ Slovenska. 

Zrážkové pole sa momentálne rozširuje nad takmer celým východným Slovenskom a vo východných okresoch Žilinského a Banskobystrického kraja.

Okrem sneženia robí problémy aj silný severný vietor, ktorý fúka najsilnejšie v oblasti Abovu a na Dolnom Zemplíne. Vietor v kombinácii so snežením vytvára snehové jazyky a záveje, ktoré spôsobujú komplikácie na cestách. 


Cesta medzi obcami Trhovište a Pozdišovce v okrese Michalovce, foto: Patrik Rusinkovič.

Sneženie sa očakáva aj v noci a zajtra

V oblasti východného Slovenska a vo východných častiach stredného Slovenska by malo snežiť aj počas noci. Sneženie nebude intenzívne a napadne ešte od 5 do 15 cm snehu. 

V oblasti Abovu a Dolného Zemplínu bude fúkať silný severný vietor a so snehovými jazykmi a závejmi treba rátať aj naďalej. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd