Na juhu udreli silné búrky. Problémy robia najmä lejaky

Peter Minárik

Studený front, ktorý aktuálne postupuje cez naše územie spôsobuje na našom území problémy predovšetkým v Banskobystrickom kraji. Na zvyšku územia je situácia relatívne pokojná.

Cez naše územie postupuje studený front, ktorý oddeľuje teplotne výrazné vzduchové hmoty. Pred týmto studeným frontom prúdi do našej oblasti teplejší vzduch a naopak za týmto studeným frontom sa od severu nasúva chladnejší vzduch.

To už badať aj na teplotných rozdieloch na našom území. Zatiaľ čo na severe sa teploty pohybujú od +12 do +18 °C, tak na juhu je ešte aj okolo +27 °C.

V priebehu noci sa nad naše územie bude nasúvať aj naďalej studený vzduch, čo pocítime už zajtra na celom území. Maximálne teploty by nemali prekračovať hranicu +25 °C.

Aktuálne sa ešte v teplom vzduchu tvoria na našom území búrky. Búrková aktivita je pomerne výrazná už od rána.

Prvé búrky sa vyskytli na juhozápade Slovenska a priniesli stovky bleskov. Aktuálne sú najvýraznejšie búrky na juhu Banskobystrického kraja.

Búrky prinášajú predovšetkým výraznejšie zrážky. Podľa radarových odhadov mohlo spadnúť aj okolo 50 mm zrážok a to predovšetkým v okolí Veľkého Krtíša.

Celkovo na našom území udrelo počas dnešného dňa už 2900 bleskov, čo je najviac od 6 septembra, kedy na našom území udrelo viac ako 6000 bleskov.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd