Na severe Slovenska nočné teploty klesali k 0 °C. Vodiči museli vyťahovať škrabky na ľad

Dominik Cenkner

Včera odštartovala meteorologická jeseň a dnes nám to aj pripomenula. Noc zo štvrtka na piatok priniesla na naše územie skutočne nízke teploty. Vodiči na severe už ráno museli používať škrabky na autá.

Počasie v našej oblasti ovplyvňuje okraj tlakovej výše, ktorý k nám zasahuje od severu až severozápadu. Od juhovýchodu je to zasa oblasť nižšieho tlaku vzduchu.

Vďaka tomu, resp. kvôli tomu, klesali nočné teploty pomerne nízko. Najciteľnejšie sa to prejavilo na severe Slovenska.

Konkrétne na Liptove či Orave ranné minimálne teploty klesli k približne +3 °C. Na niektorých miestach sa vytvoril aj slabý prízemný mráz.

Niektorí vodiči tak pred cestou do práce museli hľadať známe škrabky na ľad. Námraza na autách sa totiž môže tvoriť aj pri teplotách nad nulou.

Na Orave už museli vyťahovať škrabky, zdroj: Marek (Dopravný servis rádia Expres)
Na Orave už museli vyťahovať škrabky, zdroj: Marek (Dopravný servis rádia Expres)

Chladno bude aj dnes v noci

S podobne chladným počasím treba počítať aj v noci z piatka na sobotu. Bude prevládať malá, miestami zväčšená oblačnosť.

Len na východe bude zamračené a miestami sa môže vyskytnúť dážď alebo prehánky. Nadránom ojedinele treba počítať s hmlou.

Nočné teploty budú klesať na +14 °C až +8 °C. V dolinách a kotlinách bude chladnejšie, a to od +8 °C do +2 °C.

V priebehu soboty k nám od západu postúpi do našej oblasti okraj teplého frontu spojeného s tlakovou nížou so stredom západne od Britských ostrovov. Nočné teploty tak mierne porastú.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Zajtra
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Prehánky
20 °C / 7 °C
Bonifác
Streda
Polooblačno
25 °C / 7 °C
Žofia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd