Na východe sa dnes môžu objaviť aj supercely

Peter Minárik

Počas včerajšieho dňa priniesol zvlnený studený front nad naše územie supercelárne búrky. Tie však našťastie väčšie škody nenarobili. Dnes však môžu byť búrky silnejšie.

Supercelárne búrky sa už v pondelok vyskytli v oblasti východného Slovenska. Prinášali krúpy s priemerom do 2 cm a výrazné zrážky. Väčšie škody však nie sú hlásené, čo nemôžu hovoriť na juhu Nemecka a predovšetkým na juhu Česka, kde včera padali až 7 cm krúpy

Tie rozbíjali sklá na autách a spôsobili preliačina na kapotách. 

Podľa aktuálnych predikcií sa podobné podmienky môžu dnes objaviť aj v oblasti východného Slovenska. 

Búrky najmä popoludní

Búrky sa dnes očakávajú najmä na strednom a východnom Slovensku. Na východe dnes môžu búrky priniesť až niekoľko desiatok milimetrov zrážok.

Intenzívnieť bude búrková činnosť v priebehu popoludňajších hodín. Na východe sa môže vyskytnúť niekoľko búrkových jadier, ktoré budú prinášať intenzívne zrážky a v ich jadrách sa môžu vyskytovať aj krúpy s priemerom niekoľkých centimetrov.

V ohrození je takmer celé východné Slovensko, no menšia pravdepodobnosť výskytu takýchto búrok je v oblasti Spiša a Gemera. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd