Nedeľa prinesie mierne ochladenie, ale zato viac slnka

Dominik Cenkner

Pred nami je posledný deň tohto týždňa a zároveň aj mesiaca. Aké počasie nám posledná februárová nedeľa prinesie?

Včera sme sa po dňoch, kedy to u nás vyzeralo skôr ako počas jari než zimy, dočkali ochladenia. Na severe sa dokonca objavili aj prehánky, ktoré vo vyšších polohách boli aj snehové. Nedeľa prinesie obdobné počasie, najmä čo sa teplôt týka.

Môžeme za to vďačiť tlakovej výši, ktorá bude do strednej Európy zasahovať od severozápadu. Zároveň po jej prednej strane bude cez Poľsko a Ukrajinu postupovať ďalej na juhovýchod oklúzny front, ktorý ovplyvní počasie aj u nás.

Dnes preto bude jasno až polooblačno. Miestami môže byť oblačnosti aj viac. A to najmä na severe a východe krajiny.

Oproti včerajšku sa ešte o niečo ochladí. Nie však o veľa a miestami to stále budú na túto dobu nadpriemerné hodnoty.

Maximálna denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí od +7 °C do +12 °C. Na Orave, Liptove, hornom Šariši to bude okolo +5 °C.

Upokojí sa aj vietor. Fúkať bude od severozápadu až severu rýchlosťou 2 až 7 m/s. Na strednom Slovensku sa dokonca očakáva väčšinou slabý vietor.

Už od zajtra sa však opäť začne každým ďalším dňom otepľovať. To by malo vyvrcholiť vo štvrtok, kedy by teplota mohla vystúpiť do +16 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd