Nedeľa prinesie zmiernenie horúčav. Aj dnes treba počítať so silnejším vetrom

Dominik Cenkner

Pred nami je prvá augustová nedeľa tohto roka, ktorá prinesie celkom príjemné počasie. Neplechu však bude robiť silnejší vietor.

Po prechode studeného frontu sa naša oblasť ocitne v chladnejšom vzduchu. Od západu až severozápadu k nám začne zasahovať okraj tlakovej výše.

Nedeľa preto prinesie zväčša polooblačné až oblačné počasie. Postupne sa bude oblačnosť zmenšovať.

Výnimočne treba počítať aj s prehánkami. Tie sa očakávajú najmä na západnom Slovensku.

Aj napriek oblačnému počasiu si treba dať pozor na UV index, ktorý napoludnie dosiahne hodnotu 7. Medzi 10. až 15. hodinou preto treba vyhľadať tieň, vonku sa treba chrániť odevom, pokrývkou hlavy, ochranným krémom a okuliarmi.

Teploty budú príjemné, vietor už menej

Ako sme už spomenuli, v chladnejšom vzduchu budú dnešné teploty značne znesiteľnejšie ako tomu bolo v predchádzajúcich dňoch. Maximá sa budú zväčša pohybovať v rozmedzí od +25 °C do +30 °C.

Na severe územia bude ešte chladnejšie. Teploty tam vystúpia od +20 °C do +25 °C.

Kým teploty budú príjemné, vietor veľmi príjemný nebude. Fúkať bude prevažne severovýchodný vietor s rýchlosťou 3 až 10 m/s, čo je približne do 30 km/h. Len miestami v Banskobystrickom a Nitrianskom kraji bude fúkať slabý vietor.

Na juhovýchode bude spočiatku fúkať ešte silnejšie. Očakáva sa, že bude dosahovať rýchlosť okolo 12 m/s (45 km/h), v nárazoch dokonca až okolo  17 m/s (60 km/h).

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd