Od severozápadu sa blížia zrážky. Budú prevažne snehové

Od severozápadu sa blížia zrážky. Budú prevažne snehové
Peter Minárik

K nášmu územiu sa blíži studený front, ktorý sa v nadchádzajúcich hodinách na našom území postará o silný vietor, ale aj zrážky. Tie by mali byť prevažne snehové.

Dnešné počasie nebude ideálne a priaznivé. Postupujúci studený front, ktorý v týchto chvíľach prechádza Poľskom, Rakúskom a Moravou už o chvíľu začne ovplyvňovať počasie aj na našom území. 

Tento studený front prinesie zrážky, ktoré budú na západe územia prevažne kvapalné. Kvapalné budú aj na strednom a východnom Slovensku v polohách do 300 m n.m. Vyššie však bude snežiť.

Vďaka nízkym teplotám sa snehové zrážky budú na zemskom povrchu aj držať a vytvárať sa tak bude snehová pokrývka. Tá bude najvýraznejšia v Žilinskom kraji, kde môže napadnúť až do 10 cm snehu.

V priebehu dopoludnia začnú zrážky od západu ustávať a ku slovu sa dostane ďalší výrazný meteorologický jav dnešného dňa a to je silný vietor. 

Ten postupne bude dosahovať nárazy do 15 m/s, na západnom Slovensku až do 25 m/s. Ešte silnejší vietor bude na horách, kde môže fúkať s nárazmi do 35 m/s.

Dnešný deň tak prinesie silný vietor, pred ktorým si treba dať pozor a aj zrážky. Ich polohu a aktuálny pohyb môžete sledovať TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd