Počasie cez víkend: Pozor na mrazy. Oblačnosti bude čoraz menej

Peter Minárik

Počas nadchádzajúceho víkendu nás postupne čaká o čosi príjemnejšie počasie ako doteraz. Spočiatku však bude ešte chladno, na čo si musia dať pozor poľnohospodári.

Dnešný deň priniesol na naše územie pomerne upršané a chladné počasie. Počasie totiž ovplyvňoval studený front, ktorý sa postaral o dážď a ojedinelé búrky.

Za týmto studeným frontom k nám začal prenikať chladnejší vzduch, ktorý sa bude prejavovať počas nadchádzajúcich dní.

Pred nami je pomerne chladnejší víkend na čo si treba dať predovšetkým v noci. Do našej oblasti sa totiž bude v tomto chladnom vzduchu rozširovať výbežok vyššieho tlaku, v dôsledku čoho budú pri utíšení vetra klesať teploty na našom území pomerne nízko.

Na viacerých miestach nášho územia treba opäť počítať s výskytom prízemných mrazov. V dolinách a v kotlinách však môže mrznúť aj vo výške 2 metrov nad zemou, čo predstavuje nebezpečenstvo pre ovocinárov.

Mrazy hrozia do nedele. Počas nedele sa už začne otepľovať a to výraznejšie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd