Počet obetí po záplavách v Nemecku už stúpol na 156. Krajinu včera zasiahli ďalšie povodne

Dominik Cenkner

Počet obetí po ničivých záplavách v Nemecku sa vyšplhal na 156. Informovala o tom polícia. Juhovýchod krajiny navyše včera podvečer a večer zasiahli ďalšie intenzívne búrky, voda tak opäť raz spôsobila veľké škody.

O tom, že počet obetí po ničivých záplavách z uprostred tohto týždňa opäť stúpol, informovala polícia. Okrem toho vyjadrila aj obavu, že počet obetí sa bude naďalej zvyšovať.

Najviac postihnutou spolkovou zemou je Porýnie-Falc. Tá hlási 110 mŕtvych.

Záplavy počas týždňa zasiahli aj ďalšie krajiny na západe Európy. Celkový počet obetí sa tak aj spolu s Nemeckom šplhá k číslu 200.

Včera udreli ďalšie záplavy

Silné dažde ešte včera večer zasiahli aj východ krajiny a spôsobili záplavy vo východnej časti Saska pri hraniciach s Českom, v juhovýchodnej časti Bavorska a na západe Rakúska.

V Saskom Švajčiarsku miestami spadlo aj viac než 100 litrov vody na meter štvorcový. Obzvlášť zasiahnuté sú obce Neustadt, Sebnitz, Bad Schandau, Reinhardtsdorf-Schöna a Gohrisch pri hraniciach s Českom.

V Bavorsku výdatné lejaky zasiahli predovšetkým mesto Berchtesgaden a jeho okolie. Niekoľko domov tam museli evakuovať kvôli zosuvom svahov.

Len niekoľko km od Berchtesgadenu, na rakúskej strane hranice, zaplavila voda historické centrum mesta Hallein, ktoré leží južne od Salzburgu.

Západ Nemecka navštívili či navštívia jeho čelní predstavitelia

Do Porýnia-Falca dnes príde nemecká kancelárka Angela Merkelová. V sobotu oblasti zasiahnuté ničivou prírodnou katastrofou navštívil nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier.

Silné dažde spôsobili problémy aj v ďalších európskych krajinách, vrátane Slovenska. Množstvo vody na ceste včera ochromilo dopravu na R1 medzi Zvolenom a Žiarom nad Hronom.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd