Popoludní hrozia po horúčavách búrky. Kde ich očakávať?

Peter Minárik

V priebehu dnešného dňa nás čaká opäť horúce počasie. Popoludní však niektoré oblasti stredného Slovenska schladia búrky, ktoré by mohli byť aj intenzívnejšie.

Aj dnešný deň, podobne ako počas včerajšieho dňa sa budeme nachádzať vo veľmi teplom vzduchu. V tomto vzduchu budú dnes teploty stúpať poriadne vysoko. 

Počas popoludnia sa opäť budú teploty šplhať až k hranici okolo +35 °C, pričom dnes je pravdepodobnosť toho, že teploty prekonajú aj túto hranicu.

Popoludní sa objavia búrky

V teplom vzduchu sa však popoludní, predovšetkým v horských oblastiach stredného Slovenska začne vytvárať kopovitá oblačnosť a práve z tejto kopovitej oblačnosti sa môžu postupne sformovať prehánky, či dokonca búrky.

Prehánky a búrky sa budú teda vyskytovať predovšetkým v horských oblastiach a prinášať môžu prívalové zrážky, no v jadrách samotných búrok sa môžu objaviť aj krúpy.

Dnešných búrok by však na našom území nemalo byť veľa. Oveľa viac búrok by malo byť na našom území počas zajtrajšieho dňa.

Dorazí studený front

Cez naše územie totiž začne postupovať studený front, ktorý prinesie početné prehánky a búrky a práve počas zajtrajšieho dňa by už búrky mohli byť na našom území aj intenzívnejšie.

Sprevádzané by mohli byť už aj intenzívnymi prejavmi ako je silný nárazový vietor a sprievodné javy môžu páchať aj škody.

Na začiatku nového týždňa tka bude na našom území pokračovať veľmi teplé počasie, no počítajte už aj s početnými búrkami. Viac o vývoji v jednotlivých okresoch Slovenska v nasledujúcich dvoch dňoch nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd