Postupuje studený front. Za ním sa vráti zimný charakter počasia

Peter Minárik

Cez naše územie v týchto chvíľach postupuje studený front, za ktorým sa začne ochladzovať a na pár dní prinesie na naše územie zimný charakter počasia.

Studený front, ktorý v týchto chvíľach postupuje cez naše územie priniesol dnes na mnohé miesta územia dážď. Najviac zrážok spadlo v oblasti Horného Ponitria, kde zrážkomerné stanice evidujú aj okolo 10 mm zrážok. V Handlovej spadlo 15 mm. 

Aktuálne sa zrážky vyskytujú ešte v oblasti východného Slovenska a od západu začínajú zrážky ustávať. V horských polohách sa vyskytujú zrážky snehové.

Za týmto studeným frontom, ktorý dnes postupoval cez naše územie začne prúdiť do našej oblasti chladnejší vzduch, vďaka ktorému sa opäť na naše územie vrátia aspoň nočné mrazy a sneženie.

Už túto noc nás na viacerých miestach nášho územia čakajú teploty, ktoré budú klesať pod bod mrazu. Nad nulou bude len na krajnom juhozápade a na juhovýchode.

Zajtra počas dňa dorazia ďalšie zrážky. Tie sa vyskytnú predovšetkým na severe a východe nášho územia a od výšky 400 m n.m. budú snehové.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd