Pred nami je šnúra ešte teplejšieho počasia. Dokedy ?

Peter Minárik

Ak ste už počas víkendu nemohli zniesť horúčavy, tak pre Vás máme zlú správu. Bude ešte teplejšie a v dohľadnej dobe trópy neskončia. 

Nielen naše územie, ale prakticky celá Európa zažíva vrchol leta. Teploty sú nadpriemerne vysoké a predpovede na tento týždeň naznačujú, že bude ešte teplejšie. 

Do Európy totiž bude prúdiť veľmi teplý vzduch. Teplému prúdeniu bude vystavená aj naša oblasť.

Podľa aktuálnych predpovedí numerického modelu GFS, by sa teploty minimálne až do polovice augusta mali udržiavať nad hranicou dlhodobého normálu. Inými slovami, bude teplejšie ako je zvykom.

Vlna horúčav by mala vrcholiť zajtra a v stredu, kedy sa očakávajú maximá na úrovni +36 až +37 °C. V priebehu blížiaceho sa víkendu sa síce mierne ochladí, no stále budú teploty v najteplejších oblastiach Slovenska nad tropickou hranicou +30 °C. 

Na začiatku ďalšieho týždňa by pritom mala prísť ďalšia vlna horúceho vzduchu a teploty by tak opäť mali stúpať až nad hranicu +35 °C.

Teplé a nadpriemerné počasie teda tak skoro neskončí a potrápi nás minimálne do polovice mesiaca.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd