Prší takmer na celom Slovensku. Na východe boli aj búrky

Veronika Sádovská

Dnes máme znova upršané počasie. Na východe Slovenska sme dnes zaznamenali aj septembrové búrky. Pršať však na väčšine územia neprestáva.

Po relatívne stabilných dňoch už od včerajšieho večera prišiel na naše územie dážď. Dopoludnia sa dokonca objavili aj búrky. 

Počas posledných 24 hodín napršalo najviac na juhu a východe Slovenska a to miestami aj nad 20 mm zrážok. Najviac zatiaľ v Ľubobreči až 27 mm a v Cinobani 23,7 mm.

Septembrové búrky

Počas dnešného dopoludnia sa na východe objavili aj slabé búrky. Oblačnosť s vnorenými búrkami k nám prišla z juhu. Mnohé búrky vznikli nad Maďarskom a nad našim územím u len doznievali.

Zablýskalo sa však len párkrát v okolí Košíc. Oblačnosť sa presúvala potom na sever až severovýchod do Prešova a ostatých častí východného Slovenska.

Bez dáždnika nevychádzajte

Stále na väčšina nášho územia prší, miestami intenzívnejšie. Napršať tak sa dnešný deň môže ešte lokálne aj 20 mm zrážok.

Situácia sa zlepšuje na západe Slovenska, kde sa už dážď  síce nevyskytuje, ale oblačnosť ešte pretrváva. 

V Tatrách ďalší sneh

Kým v nižších oblastiach dnes výdatne prší, v Tatrách sa zrážky premieňajú na snehové, ale len v najvyšších oblastiach. Vo výške 1 500 je teplota ešte okolo +7 °C.

Dáždniky budeme potrebovať ale aj zajtra, kedy bude charakter počasia veľmi podobný dnešnému.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd