Prvé výdatné sneženie má už aj svoju prvú obeť

Veronika Sádovská

V Česku včera výdatne nasnežilo. Na cestách ale vznikli rôzne komplikácie a nehody. Jedna z nich aj smrteľná.

Vo vyššie položených oblastiach Pardubického kraja boli až tri vážne nehody. V Olomouckom kraji bolo pri nehodách zranených až 8 ľudí a v Moravskosliezskom kraji zase skrížené kamióny, ktoré blokovali celé cesty.

Medzi Českou Třebovou a Třebovicami sa stala vážne dopravná nehoda. Cesta bola husto zasnežená. Pri nehode zomrel jeden človek, cestu potom museli úplne uzavrieť.

Zrazili sa tam až štyri autá. Vodič jedného z nich zomrel priamo na mieste, jeho spolujazdkyňa je zranená a rovnako aj vodič ďalšieho vozidla.

Nehoda sa nevyhla ani autobusu pri rybníku Hvězda pri Opatove. Autobus viezol 15 ľudí, z ktorých zranení boli asi štyria a z toho dvaja sú v nemocnici.

Veľké problémy mali kamióny. Niektoré uviazli na zasnežených cestách, iné sa skrížili či zakliesnili medzi seba. Niekoľko ciest bolo kvôli tomu uzavretých alebo prechodných len v jednom pruhu.

Okrem snehu spôsobovala na cestách problémy aj námraza. Tá väčšinou vznikala v nižších oblastiach, kde padali zmiešané zrážky alebo neskôr, keď sa sneh na cestách topil, ale teploty boli veľmi nízke.

Na celom území našich susedov včera vznikli desiatky drobných nehôd, kedy vodiči v nízkej rýchlosti nestihli zareagovať na šmyk či iné okolnosti. Sneženie tak Česko včera poriadne potrápilo.

Momentálne je situácia pokojná, ale aj dnes by sa mali vyskytnúť zrážky.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd