Sever zasiahlo husté sneženie, ktoré komplikuje dopravu. V Žiline sa prevrátilo auto

Peter Minárik

Prechod frontu so sebou vo večerných hodinách priniesol sneženie, ktoré bolo lokálne výraznejšie. Husté sneženie na niektorých cestách severného Slovenska spôsobilo problémy.

Nadchádzajúce hodiny čaká naše územie nepriaznivé počasie, ktoré odštartovalo už dnes večer. Od severu totiž postúpila vlna zrážok, ktorá súvisí s frontom.

Zrážky, ktoré zasiahli predovšetkým severné Slovensko tu boli snehové. V priebehu len 3 hodín spadlo v oblasti Žilinského a na severe Trenčianskeho kraja od 2 do 5 cm nového snehu.

Sneženie bolo náhle a pomerne husté, čo rýchlo spôsobilo komplikácie. Cestári nestihli odpratávať cesty, ktoré sa pomerne rýchlo stali šmykľavými.

Sneh komplikoval dopravu predovšetkým v oblastiach so zvýšenou hustotou dopravy.

Na zjazde z Nemocničnej ulice došlo k šmyku auta, ktoré sa následne prevrátilo na strechu. Našťastie však nedošlo k vážnejším škodám alebo ujme na zdraví.

sneženie spôsobilo na severe problémy, foto: Aďuš Kuchárová
sneženie spôsobilo na severe problémy, foto: Aďuš Kuchárová

Výraznejšie sneženie príde už ráno

V priebehu skorých ranných hodín dorazí na naše územie ďalšia vlna sneženia. Snežiť by malo predovšetkým na severe krajiny.

Výdatne by však malo snežiť predovšetkým v Žilinskom kraji a to predovšetkým na Orave a na Kysuciach, ako aj v okolí Tatier.

Výdatnejšie by malo snežiť po celý piatok a aj sobotu, kedy sa ďalšia vlna zrážok presunie cez celé naše územie. Na severe by mohlo napadnúť aj viac ako 20 cm snehu.