Slovensko dnes čakajú výdatné zrážky. Naprší aj cez 60 mm

Slovensko dnes čakajú výdatné zrážky. Naprší aj cez 60 mm
Ľubomír Franko

V oblasti Poľska sa bude aj dnes vyskytovať hlboká tlaková níž. Na naše územie prinesie výdatné zrážky. Najviac ich spadne na severe, kde treba rátať aj s viac ako 50 mm. 

Počas dnešného dňa sa budú na mnohých miestach Slovenska vyskytovať intenzívne zrážky. Dôvodom bude tlaková níž nad Poľskom, ktorá prináša nepriaznivé počasie do viacerých krajín strednej Európy. 

Už počas noci sa nad naše územie od severu rozšírilo pásmo výraznejších zrážok. Zrážky sa budú počas dnešného dňa vyskytovať na celom území. Na západe a na juhu Slovenska pôjde skôr o dážď alebo občasný dážď, v severných okresoch stredného a východného Slovenska pôjde o zrážky trvalého charakteru. Počas dňa očakávame aj búrky, ktoré sa môžu vyskytnúť najmä na východe územia.

Najvýdatnejšie zrážky na severe

Najviac zrážok by malo počas dnešného dňa spadnúť v severných okresoch  Slovenska. V oblasti Trenčianskeho, Žilinského a Prešovského kraja naprší od 30 do 60 mm zrážok. Viac zrážok spadne len na severných návetriach Tatier a vo vyšších polohách Žilinského kraja, kde sa môžu úhrny pohybovať až do 80 mm. 

Pršať zajtra neprestane. Ďalšie zrážky sa totiž očakávajú počas štvrtku a vyskytovať by sa mali opäť prevažne na severe Slovenska. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd