Sneženie ustane zajtra. Bez elektriny sú na strednom Slovensku

Sneženie  ustane zajtra. Bez elektriny sú na strednom Slovensku
Peter Minárik

V oblasti stredného Slovenska sa aj naďalej vyskytuje sneženie, pričom počas nasledujúcej noci sa očakáva ďalšia vlna sneženia, ktorá skomplikuje život.

V oblasti stredného Slovenska sa aktuálne aj naďalej vyskytuje sneženie a to predovšetkým vo vyšších polohách, zatiaľ čo v nižších polohách prší.

Sneženie sužuje predovšetkým Banskobystrický kraj, kde dnes pre sneženie uzatvorili horské priechody Šturec a Čertovica. 

Problémy sú aj v energetike. Ráno boli tisícky domácností bez dodávok elektrickej energie. Situácia sa v uplynulých hodinách zlepšila.

Už iba asi 300 odberných miest na strednom Slovensku je aktuálne bez elektrického prúdu po nočnom a dopoludňajšom snežení. Ešte krátko po poludní bolo bez elektriny zhruba 10.000 odberných miest, elektrikárom sa však väčšinu porúch, za ktorými boli najmä popadané stromy na elektrickom vedení, podarilo odstrániť.

"S najväčšou pravdepodobnosťou však zostane väčšina z doposiaľ nezapojených odberných miest bez elektriny až do soboty (14. 12.). Týka sa to domácností v Novej Bani, Tisovci a Klenovci. Hneď ráno však budú naši chlapi pokračovať v odstraňovaní porúch. Potme sa totiž na vedeniach vysokého napätia nesmie pracovať z dôvodu bezpečnosti," uviedol pre TASR hovorca Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslav Gejdoš.

Sneženie by malo v oblasti stredného Slovenska definitívne ustať v priebehu soboty a postupne sa začne na našom území otepľovať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd