SpaceX a Microsoft vybudujú na obežnej dráhe Zeme cloudovú sieť

Veronika Salayová

Microsoft má v pláne uzavrieť partnerstvo so SpaceX. Na obežnej dráhe plánujú vybudovať cloudovú sieť. 

Spoločnosť Microsoft plánuje začať aktívnu spoluprácu so SpaceX. Americká spoločnosť umožní napojenie cloudovej služby Azure na satelitnú sieť Starlink spoločnosti SpaceX.

Nová služba Azure Space spoločnosti Microsoft je cloudová výpočtová platforma spoločnosti. Za cieľ si kladie ponúknuť mobilné dátové centrá pre cloudové výpočty, ktoré je možné nasadiť kdekoľvek. 

Termín Cloud označuje vo všeobecnosti priestor na internete, kde je možné ukladať všetky druhy informácií, vrátane fotografií, hudby, dokumentov, videí a pod. Výhodou je, že stačí mať pripojenie k internetovej sieti na to, aby sa užívateľ vedel kedykoľvek a odkiaľkoľvek dostať k svojim dátam.

Výsledkom spolupráce spoločnosti Microsoft a SpaceX tak bude plne funkčný internet prenášajúce informácie cez vesmír. V budúcnosti majú za cieľ umožniť pripojenie na internet z akéhokoľvek miesta na Zemi.

Spoločnosť SpaceX má teraz na obežnej dráhe Zeme vyše 800 satelitov siete Starlink. SpaceX pred pár dňami vypustil  na obežnú dráhu Zeme ďalších 60 satelitov Starlink.

Celkovo má byť na obežnej dráhe vypustených takmer 12-tisíc satelitov a celá konštelácia by mala byť dokončená do roku 2025. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd