Svetové organizácie varujú pred rizikom nedostatku potravín

Veronika Salayová

Viaceré svetové organizácie upozorňujú, že kvôli pandémii koronavírusu je  zásobovanie potravinami ohrozené. 

Pandémia choroby Covid-19 ohrozuje zásobovanie potravinami, upozornili dnes v spoločnom vyhlásení svetové organizácie, a to Organizácia pre výživu a poľnohospodárstvo FAO, Svetová zdravotnícka organizácia WHO a Svetová obchodná organizácia WTO, informoval o tom spravodajský portál LCI

Odborníci z týchto organizácií zhodne upozorňujú na riziko globálneho nedostatku potravín v dôsledku prerušenia dodávateľského reťazca v súvislosti so šírením pandémie.

Podľa nich panuje veľká neistota spojená s dostupnosťou potravín, a to môže spôsobiť vlnu vývozných obmedzení, ktoré budú mať za následok nedostatok potravín na svetovom trhu. 

Všetci odborníci sa zhodli v tom, že zabezpečenie obchodu je nevyhnutné. Obmedzenia v poľnohospodárskom a potravinárskom priemysle môže spôsobiť pri rýchlo sa kaziacich výrobkoch zvýšené plytvanie potravinami. 

Vedúci FAO, WHO a WTO žiadajú, aby sa zabezpečila ochrana všetkých zamestnancov zaoberajúcich sa výrobou potravín, ako aj zamestnancov pracujúcich v priemysle spracovania a distribúcie potravín tak, aby sa minimalizovalo šírenie vírusu.

Práve v týchto časoch je medzinárodná spolupráca nevyhnutná, všetci zhodne zdôrazňujú. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd