Tlak začína na Slovensku prudko klesať. Môžete sa cítiť zle

Peter Minárik

V nadchádzajúcich hodinách čaká Slovensko výrazná zmena v počasí. So zmenou súvisí aj výrazný pokles tlaku vzduchu, pre ktorý môžu citlivejšie osoby pociťovať únavu a bolesti hlavy.

Počasie sa na Slovensku začína výrazne meniť. Už v nadchádzajúcich hodinách nás čaká zmena počasia spolu s príchodom nebezpečného počasia.

Najskôr sa rozfúka, k vetru sa pridá sneženie a počas noci sa objaví aj mrznúci dážď. Čaká nás tak niekoľko nepríjemnosti.

Spolu s tým sa môžete cítiť aj unavení. Na vine je tlaková níž Hermine, ktorej stred sa dnes dostal nad Britské ostrovy. Zaujímavá je jej veľkosť a nízky tlak v jej strede.

tlaková níž Hermine, zdroj: DWD
tlaková níž Hermine, zdroj: DWD

V nadchádzajúcich hodinách sa jej stred bude presúvať smerom nad západnú Európu. Pozoruhodná je táto tlaková níž predovšetkým tým, že je veľmi rozsiahla. Siaha od severu Škandinávie až po severnú Afriku.

tlaková níž sa rozkladá až na šírke viac ako 5000 km, zdroj: hdobrapogoda24.pl
tlaková níž sa rozkladá až na šírke viac ako 5000 km, zdroj: hdobrapogoda24.pl

Táto tlaková níž prináša nízky tlak. V jej strede dnes ráno dosiahol tlak na Britských ostrovoch len 955 hPa.

Táto tlaková níž sa teraz bude presúvať aj k nášmu územiu a čaká nás prudký pokles tlaku vzduchu.

Dnes ráno sa tlak vzduchu v Bratislave pohyboval na úrovni okolo 1020 hPa. Tlak teraz začína prudko klesať. Aktuálne sa pohybuje na úrovni 1010 hPa a do zajtrajšieho rána poklesne pod 995 hPa.

Za 24 hodín tak tlak vzduchu poklesne o 25 až 30 hPa, čo sú výrazné zmeny. Takúto zmenu môžu pociťovať najmä meteosenzitivni ľudia. Ak Vás teda budú bolieť kĺby alebo budete pociťovať bolesti hlavy, tak môže za to práve spomínaná tlaková níž Hermine.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd