V Španielsku je horúco. Teploty presiahnu +40 °C

Veronika Sádovská

Vlna horúčav zasiahla časti Pyrenejského polostrova. Cez víkend vystúpi teplota miestami až nad +40 stupňov.

V niektorých častiach Španielska a Portugalska sú extrémne horúčavy na dennom poriadku. V utorok boli oblasti z provincie Murcia do Andalúzie rozpálené až na +37 °C.

Vo štvrtok a piatok budú teploty stúpať do +40 stupňov, vo vnútrozemí Andalúzie sú mysliteľné aj maximálne hodnoty aj do +43 °C.

Podobne to bude aj cez víkend, keď už bude pravidlo, že teploty dosiahnu +40 stupňov a ešte vystúpia aj nad túto hodnotu.

Regionálne sú tieto teploty na toto ročné obdobie päť až desať stupňov nad priemernými hodnotami. Ide teda o poriadne horúčavy.

Oveľa príjemnejšie je to už s maximálnymi teplotami medzi +24 a +29 °C v oblasti od Valencie do Barcelony až po Baleáry.

Na atlantickom pobreží severného Španielska dosahuje teplota príjemných +20 až +26 °C, pričom sa ešte vyskytne niekoľko prehánok a búrok. Podobná situácia je aj v severnom Portugalsku.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd